Skip to content

Digital Innovation

sigla

Pinterest

Pinterest este una dintre cele mai populare platforme Social Media din lume, care a revoluționat modul în care oamenii își organizează și descoperă inspirație online. Istoria sa începe în anul 2010, când fondatorii Ben Silbermann, Paul Sciarra și Evan Sharp au lansat platforma pentru prima dată.

La început, Pinterest a fost considerată o platformă de bookmarking social, care permite utilizatorilor să salveze și să partajeze imagini de pe internet. Însă, în timp ce platforma a crescut în popularitate, a evoluat pentru a deveni un loc unde oamenii pot găsi inspirație pentru tot felul de proiecte, de la decorarea casei la planificarea vacanțelor.

Statisticile arată că în prezent, Pinterest are peste 400 de milioane de utilizatori activi lunar, cu o rată de creștere de 25% în ultimul an. Platforma este utilizată în principal de femei, cu o rată de utilizare de 70%. În plus, 80% dintre utilizatorii activi de pe platformă utilizează pentru a planifica sau a face cumpărături.

Pinterest este, de asemenea, un instrument puternic pentru afaceri, cu peste 200 milioane de conturi de afaceri active. Mulți comercianți au descoperit că platforma este un mod eficient de a atrage clienți și de a-și promova produsele. În plus, platforma a lansat recent o serie de instrumente de marketing, precum plăți prin care oferă noi modalități pentru companii de a se conecta cu publicul lor.

Pinterest a avut un impact semnificativ asupra modului în care oamenii își organizează și își găsesc inspirația online. Cu o rată de creștere impresionantă și o bază de utilizatori activi puternică, platforma continuă să se dezvolte și să se adapteze la nevoile utilizatorilor săi. În plus, Pinterest este un instrument puternic pentru afaceri, oferind oportunități unice de marketing și conectare cu publicul.

În ceea ce privește statisticile, conform datelor din 2021, Pinterest a atins un trafic unic de 2 miliarde de utilizatori lunar și o valoare de piață de 12 miliarde de dolari. Platforma este utilizată în special în Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia și Franța. În plus, conform datelor de la sfârșitul anului 2020, utilizatorii petrec în medie 14 minute pe platforma Pinterest, comparativ cu 11 minute pe Instagram și 8 minute pe TikTok.
În ceea ce privește istoria sa, Pinterest a trecut prin mai multe etape importante, cum ar fi lansarea sa în 2010, obținerea primei runde de finanțare în 2011, lansarea versiunii mobile în 2012 și listarea la bursă în 2019. Platforma a trecut, de asemenea, prin mai multe schimbări de design și funcționalități, precum introducerea funcției de căutare, lansarea secțiunii de shopping și introducerea instrumentelor de marketing pentru afaceri.

Pinterest este o platforma Social Media care a revoluționat modul în care oamenii își organizează și descoperă inspirație online. Cu o istorie impresionantă și statistici remarcabile, platforma continuă să fie una dintre cele mai importante și influente platforme Social Media din lume.