Skip to content

Digital Innovation

sigla
intrebari-seo-smm-google-ads

Întrebări frecvente

Acesta este locul unde veți găsi răspunsuri la întrebările cele mai comune legate de serviciile noastre de marketing digital. Indiferent dacă sunteți în căutarea unui pachet de SEO, un design de site web sau o soluție de publicitate pe Facebook, această pagină este proiectată să vă ofere toate informațiile de care aveți nevoie într-un mod accesibil și ușor de înțeles. În cazul în care nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs., nu ezitați să ne contactați prin intermediul formularului de contact sau prin intermediul datelor de contact furnizate pe site.
Dacă aveți orice întrebare suplimentară sau doriți să discutați despre posibilitățile de colaborare cu noi, nu ezitați să ne contactați!
Suntem întotdeauna aici pentru a vă ajuta!

Indiferent de domeniul de activitate, prezența în mediul online oferă utilizatorilor acces 24/7 la produsele sau serviciile oferite, existența unui site îți crează imagine și credibilitate iar promovarea acestuia poate fi facută 24/7 dar este și un mod de a menține o relație bună cu clientii tai.

Prețul unui site variază în funcție de tipul acestuia (blog, site de prezentare, magazin online, etc), funcționalitățile acestuia și instrumentele necesare realizării.

Nu există o durată de timp standard pentru crearea unui site, aceasta depinde de complexitatea proiectului. Timpul de realizare poate varia de la câteva zile la cateva săptămâni, în funcție de cerințele clientului.

Găzduirea este un serviciu oferit de companii specializate, cu ajutorul căruia site-ul poate fi accesat de orice utilizator de Internet. Aceasta presupune ca toate fișierele din site-ul tau precum textele, pozele sau videoclipurile să fie stocate pe un server pentru a putea fi accesate de către utilizatorii de Internet.

Un domeniu este o adresă virtuală de forma: numesite.ro, unde .ro reprezintă extensia domeniului. Fiecare domeniu este unic iar de cele mai multe ori numele domeniului este asociat cu activitatea pe care compania o desfășoară, dar nu este o regulă generală. 

Administrarea și întreținerea site-ului reprezintă verificarea în mod regulat a funcționalității acestuia și a modului în care acesta se prezintă vizitatorilor. O altă activitate o reprezintă adăugarea sau modificarea conținutului precum texte, imagini, videoclipuri sau modificările de bază ale elementelor cuprinse în site.

Da. Proiectele noastre permit utilizatorilor cu o experianță medie modificarea conținului, însă este recomandat ca o singură persoană să se ocupe de administrarea site-ului pentru a nu exista conflicte în timpul modificărilor.

realizare-website-mentenanta-site
sitemap-robots-indexing-web-site

SEO este o abreviere provenită din limba engleză de la “Search engine optimization”, în traducere înseamnă “Optimizarea pentru motoarele de căutare” și se referă la creșterea în căutările organice. Campaniile de marketing online pot poziționa un site în primele poziții pe pagină pe termen scurt, dar optimizarea SEO poate aduce trafic pe termen lung, deoarece continuă să aibă rezultate mult timp după ce se opresc investițiile. Aceasta implică și optimizarea codării unui site, fără a face modificări vizibile pentru vizitator. O pagina optimizată are mai multe șanse să fie poziționată pe primele pozitii în motoarele de căutare, astfel traficul pe site va fi mai mare.

SEO este un proces complex și necesită timp dar și răbdare. În funcție de complexitatea site-ului, îmbunătățirile din punct de vedere al traficului se pot vedea și dupa 3 luni.

Research-ul cuvintelor cheie sau analiza cuvintelor cheie, este unul dintre elementele esențiale ale unei campanii de optimizare SEO. Aceasta implică identificarea cuvintelor și a expresiilor pe care utilizatorii le introduc în motoarele de căutare, în încercarea de a gasi un serviciu sau un produs de care au nevoie. Cuvintele cheie reprezintă cuvinte sau fraze inserate în conținutul unui site, care oferă potențialilor clienți posibilitatea de a descoperi site-ul respectiv, prin intermediul rezultatelor organice oferite de un motor de cautare.

SSL este prescurtarea de la “Secure Sockets Layer”, o tehnologie creată pentru a proteja informații transferate online, intre servere și browsere,se criptează informatiile transferate astfel încât modificarea și interceptarea lor să nu fie posibilă. Când certificatul SSL este activ și informații sunt securizate apare în bara de adresă HTTPS.

În interiorul fișierului robots.txt se regăsesc URL-urile paginilor pe care motorul de căutare le poate accesa cu crawlere. Acest fișier se folosește în principal pentru a nu supraîncărca site-ul cu solicitări și nu reprezintă un mecanism care să nu permită unei pagini să fie afișată pe Google. Pentru a menține o pagină web departe de Google, trebuie să blocați indexarea fără index sau să protejați pagina prin parolă.

Sitemap este un document care ajută motoarele de căutare să înțeleagă mai bine conținutul site-ului. Sitemp-ul este un protocol care permite informarea principalelor motoare de căutare asupra adreselor URL care sunt disponibile pentru crawling și indexare. Sitemap-ul permite motoarelor de căutare să găsească toate paginile care se pot indexa. Acesta permite să adăugați informații specifice cu privire la URL-urile ce le conține: când au fost actualizate ultima oara, cât de dese sunt modificările și relația dintre paginile din site.
Fișierul sitemap este un fișier de includere iar fișierul robots este un fișier de excludere.

Accesarea cu crawlere este un proces efectuat de roboții motoarelor de căutare pentru a descoperi pagini web disponibile public. Indexarea se întâmplă atunci când roboții motoarelor de căutare accesează cu crawlere paginile web și salvează o copie a tuturor informațiilor pe serverele de indexare, iar motoarele de căutare arată rezultatele relevante atunci când un utilizator efectuează o interogare de căutare a acelor pagini. Indexarea înseamnă stocarea, analiza și organizarea conținutului și a conexiunilor dintre pagini. Există părți ale indexării care ajută la informarea modului în care accesează cu crawlere un motor de căutare.

Un site responsive are capacitatea de a adapta design-ul paginilor în funcție de device-ul de pe care este accesat(laptop, tabletă, desktop, telefon), fără a suferi modificări de conținut, astfel utilizatorii vor avea o experiență bună de navigare.

PPC care este abrevierea de la pay-per-click, așsadar în Campaniile PPC costurile se generează în momentul în care utilizatorul intră pe site. O campanie PPC optimizată corect poate fi foarte eficientă din punct de vedere al costurilor. Reclamă apare în primele rezultate ale motoarelor de căutare atunci când un utilizator caută un cuvinte cheie ce are legătură cu serviciile sau produsele oferite. Targetarea poate fi făcută în funcție de mai multe criterii, precum device-ul de pe care navighează(telefon, tableta, desktop, laptop), locație, limba, etc. Se pot implementa mai multe campanii PPC pentru diferite cuvinte cheie, astfel  vizibilitatea site-ului se va îmbunătății, impactul campaniilor de acest timp este vizibil într-un timp foarte scurt, comparativ cu alte metode de promovare.

Viteza de încărcare reprezintă durata de timp de care are nevoie un site pentru a încarca o pagină și a o afișa în browser. Pentru Google viteza de încărcare este un factor important în clasarea site-urilor în rezultatele de căutare, dar foarte importantă este și pentru utilizatori, peste 50% dintre aceștia renunță la vizualizarea unui site dacă pagina acestuia se încarcă în mai mult de 3 secunde. Așadar optimizarea vitezei de încărcare reprezintă un punct foarte important din strategia SEO, impactul acesteia fiind foarte mare asupra site-ului.

Mentenanța lunară cuprinde modificări de conținut, backup-ul site-ului, optimizarea securității, actualizarea site-ului și monitorizare performanței.

Backup este copia de rezerva a tututor datelor dupa site. Acesta este necesar în cazul în care site-ul este compromis, apar probleme hardware, unele upgradeuri cauzeaza probleme si va fi nevoie de un downgrade dar și apariția unor erorile umane care pot genera pierderea parțială sau totală a datelor.

Pentru o bună funcționare și pentru a elimina posibilitatea problemelor de securitate a site-ului este necesară actualizarea periodică plugin-urilor.

De fapt, aspectul și funcționalitatea site-ului depind în mare măsură de temele și pluginurile pe care le instalați. Cu toate acestea, dezavantajul utilizării plugin-urilor este că acestea ar putea ajunge să intre în conflict între ele. Din punct de vedere tehnic, acest lucru se numeste conflict de pluginuri. Trebuie sa vă asigurați că pluginurile dvs. sunt actualizate. Se poate determina dacă este cu adevărat un conflict de plugin, excluzând o versiune WordPress sau un conflict de temă. Trebuie verificate pluginurile care provoacă conflictul cu ajutorul consolei browserului sau dezactivând și reactivând manual fiecare plugin, unul câte unul.

În funcție de pachetul pentru care optezi, raportarea lunare cuprinde: date generale de trafic, conversiile asistate, date demografice dar și toate activitățile pe care noi le-am desfășurat pe site precum update-uri, backup, etc.

Butoanele interactive, sunt în general folosite pentru adresa de e-mail sau numărul de telefon pentru a ușura activitatea pe site a utilizatorilor, apăsarea lor va determina inițierea unui apel sau trimiterea unui e-mail.

device-mobil-laptop-site-prezentare-mentenanta
creste-conversiile-vanzarile

Utilizarea conturilor dedicate afacerii vor crește brand awarness-ul,  vânzările și întării relațiile cu clienții. Este o modalitate excelentă de a găsi clienți care își petrec timpul pe rețelele de socializare. De asemenea, poate oferi informații valoroase despre public ce pot fi utilizate pentru a pune la punct un plan de marketing.

După cum sugerează și numele, Business Manager este un instrument care vă permite să gestionați mai multe pagini de Facebook si Instagram, într-un singur loc. De asemenea, vă permite să acordați acces total sau parțial membrilor echipei în funcție de rolul lor.

Facebook Pixel este un cod care se introduce în site pentru a colecta date în vederea optimizării reclamelelor, pentru construirea audiențele dar și pentru remarketarea persoanele care deja au intrat pe site.

Campaniile Facebook si Instagram sunt reclame de tip imagine sau video ce apar in feed sau în story în timpul navigației pe rețeaua de socializare.

Campaniile se adresează atât potențialilor clienți cât și clienților actuali. Având opțiuni specifice de targetare, excludere și retargetare.

Pentru aceste campanii nu există un buget minim sau maxim, importantă fiind rentabilitatea care se poate obține cu bugetul investit.

  •  

Nu există o perioadă minimă sau maximă, durata și bugetul sunt la alegerea ta.

Targetarea poate fi foarte specifică, pe vârstă, în funcție de data nașterii, orașul în care locuiesc, comportament și interese, etc; posibilitățile fiind foarte numeroase.