SEO sau Search Engine Optimization
Procesul de creștere a vizibilității în spațiul virtual este denumit pe scurt SEO, acesta fiind o subcategorie a marketing-ului online, mai pe scurt reprezintă totalitatea metodelor folosite prin care un site este mai vizibil în lista de rezultate a motoarelor de căutare. Optimizarea conținutului joacă un rol major atunci când Motorul de căutare Google determină, prin SEO, ce afaceri și informații vor fi afișate pe prima pagină de rezultate ale motorului de căutare. Adesea, companiile se gândesc să își facă site-urile web să apară primele atunci când clienții potențiali caută produsele sau serviciile pe care le oferă pe site-ul lor. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să te asiguri că site-ul este optimizat pentru SEO.
Unul dintre obiectivele noastre principale este acela de a ne asigura că site-ul este complet optimizat. SEO reprezintă utilizarea de cuvinte cheie care înseamnă ceva pentru public, astfel încât site-ul să fie ușor de găsit și să fie relevant pentru cititor. Site-ul va apărea în mai multe căutări, astfel încât să puteți avea mai mult trafic, ceea ce va duce la mai multe vânzări pe termen lung.

SEO este esențial pentru vizibilitatea site-ului și o importantă formă de comunicare cu motoarele de căutare, de asemenea dovedește relevanța site-ului în căutările utilizatorilor astfel site-ul va fi clasat mai sus în rezultatele căutărilor în funcție de cuvintele cheie relevante alese. Căutarea organică se referă la rezultatele care apar utilizatorilor și care nu sunt plătite. În loc să fie organizate după regulile Google privind anunțurile plătite, rezultatele căutării organice sunt organizate de algoritmul motorului de căutare. Căutarea organica și SEO sunt indispensabile și reprezintă idea centrală pentru succes în mediu digital. Motoarele de căutare folosesc algoritmi specifici pentru a direcționa traficul către site-uri.
SEO off page implica optimizarea ce are loc în afara site-ului și se refera la backlinks. Backlinks se referă la trimiterea pe site a utilizatorilor din surse externe precum bloguri sau forumuri, iar adesea este cel care se ocupă de construirea reputației.
SEO local este din ce în ce mai important odată cu tendința utilizatorilor de a folosi cu preponderență dispozitive mobile precum telefonul sau tableta, în căutările de zi cu zi. O corelație între Google Maps, Google My Business și site cu siguranță va determina creșterea traficului.

Diferența între rezultatele plătite și rezultatele organice este determinată de iconița “Anunț/Ads” care se află înaintea adresei URL a site-ului. Rezultatele plătite apar primele iar rezultatele organice imediat după ele. Atât rezultatele plătite cât și cele organice pot targeta diferite audiențe, în general utilizatorii care vor să cumpere un anumit produs vor accesa cu preponderență rezultatele plătite, în timp ce restul utilizatorilor vor aceesa și rezultatele organice până când vor ga și ceva relevant dorințelor lor. Atunci când un site este optimizat, motoarele de căutare trebuie să indexeze cele mai relevante informații despre conținutul site-ului pentru a-l propulsa în rezultatele căutărilor utilizatorilor. Importanța SEO nu trebuie subestimată iar aceasta trebuie realizată corect, deși necesită un timp mai mare față de alte metode de promovare, rezultatele se vor vedea pe un timp îndelungat. Dacă motoarele de căutare sunt privite precum un marketplace atunci se va realiza că o clasare cât mai ridicată în prima pagini este ceea ce avem nevoie. Pentru început este bine să cunoaștem ceea ce vor utilizatorii, daca ne vizitează site-ul pentru informații generale, dacă sunt în căutarea unui produs anume sau dacă sunt doresc să achiziționeze un produs dar nu sunt hotărâți în ceea ce privește marca dorită. Aceste informații se pot vedea din modul în care aceștia folosesc motorul de căutare, mai exact modul în care aceștia cer motorului de căutare produsul. Motoarele de căutare identifică ceea ce utilizatorul își dorește și oferă cele mai relevante rezultate în concordanță cu ceea ce acesta a căutat.
Device-ul după care utilizatorii accesează site-ul este de asemenea foarte important; cunoscând acest aspect optimizarea site-ului se poate face în mod diferit pentru a oferit utilizatorilor o experiență cât mai plăcută și ușoară. Cuvintele relevante reprezintă un alt aspect important al SEO, acestea sunt cele pe care utilizatorii le folosesc în căutare. Motoarele de căutare verifică cât de bine conținutul paginilor se potrivește cu ceea ce utilizatorii caută și le oferă acestora cele mai relevante rezultate așadar este esențial să cunoaștem cuvintele relevante care aduc trafic pe site. SEO este compus dintr-o mulțime de element și cunoscând care sunt acestea și modul în care funcționează, vom înțelege importanța acestuia. SEO face site-ul mai vizibil pentru utilizatori, asta înseamnă că va avea mai mult trafic și vor exista mai multe oportunități de conversi a utilizatorilor. SEO este cheia construirii unei relații cu actualii clienți dar și cu clienții potențiali.
Keywords sau cuvintele cheie trebuiesc alese cu grijă pentru a fi eficiente. Acestea sunt cuvintele sau frazele pe care utilizatorii le folosesc în motoarele de căutare. Este important ca atunci când sunt alese să fie folosite cuvintele cu o rata mare de utilizare dar cu competiție scăzută. Cuvintele cheie pot fi short tail, long tail dar și local keywords, cele din urmă referindu-se la o căutare locală precum “Magazin de haine în București”. Pentru un rezultat mai bun este recomandată optimizarea atât a titlurilor cât și a adreselor URL în funcție de cuvintele cheie.

Conținutul este esențial deoarece este cel care va aduce trafic pe site alături de cuvintele cheie relevante. Existența unui conținut interesant și în același timp util pentru utilizatori va crește traficul pe site dar și interesul utilizatorilor în accesarea constantă a acestuia pentru a vedea dacă există postări noi. Conținutul site-ului se refera la textele care sunt publicate, la videoclipuri, infografice, tips and ticks pentru domeniul în care activează compania, dar și podcast-uri sau blog-uri. Există unui conținut util determină o experiență plăcută pentru utilizatori. De exemplu, atunci când se optimizează site-ul atât pentru device-urile mobile cât și pentru desktop sau laptop, traficul pe site va crește. În mod similar, prin creșterea vitezei de încărcare a paginii, se va reduce rata de închidere a site-ului înainte ca conținutul să se afișeze. Utilizatorii doresc ca o pagină să se încarce cât mai repede posibil, cu o limită de încărcare care să nu treacă peste trei secunde. Cu cât timpul de încărcare este mai lung, cu atât rata de ieșire înainte de încărcarea propriu zisă este mai mare și conversiile sunt mai mici.
Dacă un site nu are o structură adecvată, atunci motoarele de căutare ar putea să nu indexeze site-ul în mod corespunzător, lucru care duce la scăderea în clasament . Erorile de codare pot bloca complet motoarele de căutare, făcând imposibil ca site-ul să se clasifice, indiferent de cât timp s-a dedicat altor eforturi SEO. Alte zone comune în care motoarele de căutare pot întâmpina probleme includ: pagini duplicate formulare, imagini, fișiere audio, video și alt conținut non-textual dar și greșeli de limbă și semantică.
Una dintre cele mai importante funcții ale SEO este creșterea vizibilității, adică ușurința cu care utilizatorii găsesc site-ul în momentul în care caută un produs sau un serviciu pe care compania ta îl oferă. Cu cât clasarea este mai sus pe pagina cu rezultate ale unui motor de căutare, cu atât este mai probabil ca utilizatorii să vadă și să intre pe site, așadar este esențial ca clasarea organică a paginii sa fie cât mai sus. Cu cât SEO e mai eficient, cu atât clasarea este mai ridicată și vizibilitatea este mai bună, ceea ce este deosebit de important dacă luați în considerare că un sfert dintre utilizatorii web nu fac niciodată click pe a doua pagină a motorului de căutare.
Creșterea traficului este unul dintre principalele obiective ale SEO, acesta crește atunci când site-ul are o vizibilitate sporită. Conform unor statistici primul loc într-o căutare Google primește aproape 32% din click-uri iar locul doi 30,8%.
„Featured Snippet” este adesea denumit poziția 0, deoarece apare deasupra primei adrese URL clasate. De obicei, conținutul este preluat de pe o pagină de destinație sau de pe un blog și răspunde la căutarea pe care au făcut-o utilizatorii și care poate oferi un impuls uriaș site-ului. Pentru ca mai mulți oameni să acceseze site-ul printr-un motor de căutare, trebuiesc utilizate practicile SEO care vor ajuta la clasarea printre primele cinci poziții și, în mod ideal, pe locul unu.
Page Authority este din ce în ce mai importantă pentru motoarele de căutare, deoarece devine din ce în ce mai importantă pentru utilizatorii web. În esență, aceasta înseamnă că site-ul este de încredere, de înaltă calitate, relevant și are ceva util de oferit utilizatorilor. Scorurile variază de la 1 la 100 și cu cât numărul dvs. este mai mare, cu atât site-ul dvs. are mai multă autoritate. Aceasta are legătură cu obținerea de link-uri externe din surse credibile și bine vizitate.

Totul incepe cu un Audit SEO
Ce este un Audit SEO?
Auditul SEO reprezintă punctul de plecare în stabilirea strategiei de optimizare a unui site. Acesta reprezintă analiza modului în care site-ul este indexat în motoarele de căutare, dar și analiza principalilor competitori.
Principalul obiectiv al auditului este acela de a evidenția aspectele ce pot fi îmbunătățite atât din punctul de vedere al utilizatorului cât și al motoarelor de căutare.

Servicii oferite
- Analiza site-ului cu ajutorul uneltelor specifice
- Interpretarea datelor obținute
- Optimizare adrese URL
- Certificare SSL
- Optimizare site pentru mobil
- Viteza de încărcare a site-ului
- Întocmirea unui raport cu strategii de soluționarea a problemelor depistate
- Implementarea stategiei
- Generare de rapoarte și statistici privind activitatea site-ului
